Gebouwen

De lessen op onze school worden gegeven in twee gebouwen. We hebben een gebouw aan de J.A. Heijwegenlaan (locatie Rietvelden) en een gebouw aan de Curieweg (locatie Molenwatering). Beide gebouwen zijn goed bereikbaar. Ze liggen op ca. 500 meter afstand van elkaar net buiten het centrum van Spijkenisse.

De leerlingen met een advies mavo, mavo/havo of havo zullen hun lessen krijgen in het gebouw van de locatie Rietvelden. De leerlingen met een advies havo/vwo of vwo zullen hun lessen krijgen in het gebouw van de locatie Molenwatering.

Locatie Rietvelden - mavo/havo

Het gebouw is rustig gelegen in een parkachtige tuin aan de rand van de nieuwbouwwijk De Rietvelden. Het gebouw beschikt over vele goede voorzieningen voor modern onderwijs. Zo is er onder meer een prachtig gerenoveerde bètavleugel met vele faciliteiten ten behoeve van eigentijds onderwijs in de bètavakken, ruime ict-voorzieningen, drie goed uitgeruste gymzalen, een fitnessruimte en een theaterzaal. In de pauzes en eventuele tussenuren kunnen de leerlingen terecht in de Agora en is er gelegenheid wat te eten en te drinken. Er is een ruime keuze in (gezonde) broodjes, melkproducten enz. Het gebouw Rietvelden beschikt verder over een ruim schoolplein om tijd door te brengen in de pauzes en er zijn ook verschillende buitensportfaciliteiten beschikbaar. De mooie tuin is in de pauzes toegankelijk voor leerlingen.

Locatie Molenwatering - vwo

Ook dit gebouw heeft vele goede en moderne voorzieningen. In het hart van het gebouw is een zeer ruime en moderne mediatheek en er zijn werkplekken voor individuele leerlingen ingericht. Rond de mediatheek zijn twee moderne computerruimtes gesitueerd. In het gehele gebouw is een extra bekabeling aangebracht waardoor in veel lokalen met computers gewerkt kan worden door docenten met groepjes leerlingen. Bovendien kan in klassenverband via een draadloos netwerk met laptops worden gewerkt. Er zijn drie gymnastiekzalen. Twee daarvan zijn te combineren tot één grote wedstrijdsporthal. Daarnaast is er een fraaie en goed uitgeruste fitnessruimte. Tijdens de pauzes en de eventuele tussenuren kunnen de leerlingen gebruik maken van kantinefaciliteiten, waarbij ze kunnen kiezen uit een breed assortiment van (gezonde) broodjes, melkproducten, enz. Recent is een nieuwe vleugel aangebouwd. Daarin zijn flexibele ruimten en klaslokalen ondergebracht. Hierdoor is het gebouw klaar voor het onderwijs van de toekomst.